Sør-vestlandsturné og «soloppgangsoppdrag»

horizon-768759_1920

[et_pb_section admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

I dag flyr jeg videre på dette som blir tidenes sør-vestlandsturne. Først en uke på RS 147 i Arendal. Der fikk jeg kjøre kysten fra Søgne til Risør. Så var det verksted på Bømlo med RS 102, og en forhaling opp til Ålesund. I morgen er det RS 100, og vi dekker området fra KrSand til Flekkefjord.
I dag morges hadde vi et soloppgangsoppdrag, som kaptein Vidar med sin vanlige positive holdning kalte det. Vi gikk ut fra Fosnavågen klokka 06:25 for å hjelpe en fisker som hadde kjørt på en herreløs trålpose. Vi slepte ham inn, og like over ni gikk jeg i sjøen. Det var mye som hang på propellen, men jeg tok det stille og rolig, så på haugen med pose fra flere vinkler. Vidar og Eljan sto oppe og flyttet på trålposen etter anvisninger, og plutselig kunne jeg se hvordan det hadde surret seg på. Jeg kuttet vekk tau fra innerst ved propellbladene. Eieren av båten ga utslag på roret fra side til side, og vi dyttet og dro. Plutselig var det løs. Vidar fant frem kranen for å løfte den tunge dyngen i land, og Elian hjalp meg med å få av riggen og spyle utstyret. Alt var ferdig på en halv time. Det var et veldig fint oppdrag i rolig, godt vær.
Jeg gleder meg veldig til å se hvordan det er blitt hjemme i Erling Skakkes vei 7. Jan har virkelig stått på og fått hjelp av foreldrene mine til maling.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *