MOOC: Modul 4

Bloggen min har vært inaktiv en stund nå, og i motsetning til slik den fungerte i 2015, så har den nå fått et helt nytt tilsnitt: LærerKBilde2ari.

Jeg har siden forrige innlegg ferdigstilt bachelor i Maritim Ledelse og Økonomi ved Nord Universitet, jeg har tatt permisjon fra jobben som styrmann i Redningsselskapet, og jobber som lærer ved Fagskolen i Kristiansand.

Ved skolene er det fokus på undervisningsmetoder som kan gjøre skolen mer attraktiv, og det med nettbasert undervisning er en av disse. Derfor har jeg meldt meg opp på en MOOC ved NTNU, og i den forbindelse skriver jeg nå blogginnlegg igjen.

Tema for dette innlegget er IKT i læring.

Jeg har gått «all in» dette skoleåret, og de fleste presentasjonene jeg har holdt har blitt lagt ut på Fronter etter undervisningen. Jeg har produsert tester på It’s Learning, og jeg tester stadig ut nye funksjoner. Senest å gå publiserte jeg standpunktkarakter i matematikk på Fronter. Jeg har bedt studentene gi meg tilbakemelding på om det fungerer.

Jeg synes det er veldig praktisk å ha all informasjonen til og fra studentene på et sted og når det er uenighet mellom lærer og student om innleveringsfrister eller prøvedatoer, så finner begge parter svarene temmelig enkelt.

Det er varierende interesse for bruk av denne typen teknologi i kollegiet, så jeg står temmelig fritt til å prøve ut funksjoner og lære meg mer, som deltakelse på kurset ved NTNU er et eksempel på.

Jeg ser frem til å lære meg stadig nye ferdigheter etter hvert som dagene skrider frem. Jeg har satt frist for meg selv til å fullføre kursrekken før semesteret slutter den 15.juni, et hårete- MEN oppnåelig mål. Jeg oppdaterer trolig daglig fremover.

Ha en flott lørdagskveld!

Kari

Continue Reading

Studentliv

bilde-fra-26-09-2016-kl-17-18

I dag er jeg i Bodø på forelesninger. Jeg tar faget «Maritim Ledelse og Økonomi» ved Nord Universitet. Vi er mange studenter i samme situasjon, sjøfolk som vil ha en plan B. Lære noe nytt, bruke friperioden på nyttig investering i fremtiden.
Jeg sendte mail til alle medstudentene mine og fikk napp hos to. Så da blir det kanskje samarbeid mellom Kristiansand og Alta. To mennesker som aldri har møtt hverandre skriver bacheloroppgave sammen.

Jeg har fått låne båten til en studievenninne til overnatting. Nå sitter jeg ved maskinen rett utenfor Stormen og STORKOSER meg med studiene :)

Continue Reading

Radio Medico seminar

img_4676

På SAS Bryggen hadde Radio Medico seminar i dag.

Torgeir Higraff var der og holdt foredrag på engelsk om Kon-Tiki2. Det var litt merkelig å høre andre snakke om en tur man selv har vært med på. En del bilder var fra Tangaroa i 2006, de fleste var fra Tupac Yupanqui, og noen bilder hadde jeg selv tatt. Bildet som jeg tok fra salen viste Boris og Pål om bord Rahiti Tane. Koselig bilde, jeg sendte det til Boris med en gang. Han svarte «Bora looks like troll»

Continue Reading

Forebyggende seilas Kleppestø

skjermbilde-2016-09-08-kl-08-01-05

I dag (i motsetning til tirsdag på bildet) er det meldt flott vær i Bergen. Siste finværsdag denne sommeren, så det er bare å komme seg opp og ut.

Det kommer mange skoleunger fra nærliggende skoler for å lære om sikkerhet på sjøen. Redningsselskapet har som en av formålene å drive ulykkesforebyggende arbeid, og det gjør vi i dag. Ungene får treffe brannvesen, politi, forskjellige frivillige organisasjoner og ikke minst komme om bord til oss.

Det er viktig for meg å være et godt forbilde for barn, særlig å vise at jenter kan gjøre det de vil. Det synes jeg også politi og brannvesen fokuserer på, og det er alltid en gjeng bra damer som underviser på disse opplæringsdagene.

img_4683 img_4684

img_4654

img_4660

Continue Reading

På ‘an igjen

DSC_0243

 

Nå har jeg lyst til å blogge igjen.

Ikke det at det skjer veldig mye spennende, sånn på ekspedisjonsnivå. Jeg har vært i dialog med en ekspedisjonsleder om en snorkle- og dykkeekspedisjon neste sommer. Og så går kontrakten min med KonTiki2 ut nå i desember, så jeg vil begynne å skrive litt om opplevelsene mine. Dette er en god plattform for skriveøvelser.

Det har vært et spesielt år, det siste året.

Det er deilig å ikke være så spent lengre. Jeg synes det er spennende utenfor komfortsonen, men i fjor var jeg der så lenge at jeg kjente det fysisk. Jeg får jevnlig adrenalinrush i jobben, og det trives jeg med. I fjor var det en jevn strøm av sommerfugler som flyttet inn i magen. Det ble fullt til slutt og søvnen og roen fikk ikke plass.

Jeg er rolig igjen, men rastløs. Det har jeg nok alltid vært.

 

 

Continue Reading

Going back south

DSC_0630

I dag er jeg ferdig på jobb for denne gang.

Jeg har hatt et langt tørn ved Lopphavet, i Sørvær på Sørøya. Hvorfor det ikke heter Nordøya kan jeg ikke forstå. Tiden har gått sakte, og jeg har hatt tid til å se over bilder og reflektere over det jeg har vært med på. Jeg er veldig heldig som fikk være med på ekspedisjonen. Og jeg er veldig glad og stolt av den seilingen vi gjennomførte.

Når jeg ser på nettsiden til ekspedisjonen ser jeg en helt annen tur. Utfordringene er noen helt andre. Flåtene er prisgitt varierende vindretninger og vindstyrker. De har nesten 2000 nm igjen å seile, og de har vært på havet i en måned. Vi hadde den distansen å seile da vår gjeng begynte seilasen. Fukten var et problem allerede på turens første del. Nå er det mye mugg om bord, og alt er fuktig. Det vil være en utfordring for alt av elektrisk utstyr og for folkene om bord.

Jeg følger spent med på oppdateringene.

Continue Reading

Ørnen har landet

DSC_0527

Nå er det gått litt mer enn en måned siden jeg kom hjem fra Chile. Tiden er gått veldig fort, og jeg har fått landet skikkelig etter den vanvittige opplevelsen. I dag er det et fint intervju med meg i Kristiansand Avis.

Jeg er på Finnmarka, rettere sagt Sørvær. Bildet viser avtrykket til den lokale ørnen. Den som siter på moloen og loker. Eller bak hushjørnet  du skal løpe rundt.

Continue Reading

På vei hjemover igjen!

vespa-974312_1280

Sitter på flyplassen i Lima og venter på fly til Amsterdam og videre til Norge.
Alt gikk veldig fort på slutten, jeg leide scooter i to dager, dro på strandhugg med Cecilie, solnedgangsbonanza med Signe, Gunvor og Ola, og siste dag soloppgang med Øyvind. Men jeg fikk ikke sagt farvel og takk for turen til alle. Esteban var ute med kjæresten, Boris fikk mer enn nok med de andre russerne. Jeg tok flyet sammen med Pål og Håkon, og fikk snakket litt med dem.

Continue Reading

Dag fire i land- laaaang reisedag.

diary-684750_1920

Dagen begynte med ankomst i Santiago, Chile kl 23. Jeg surret litt, og kom meg til VIPloungen kl 24- idet den stengte. Så det ble benk og boblejakke i stedet for deilig stressless og en dusj… Klokka 05:20 gikk flyet til Lima, og lokal tid var jeg i Lima kl 8. Hadde tenkt å reise ned til byen etter julegaver, men jeg kom til immigrasjonskøen og huset plutselig det helvetet tollen var forrige gang.
Så jeg sov på en benk igjen, og nå er klokken blitt 16:00. Jeg skal handle litt vin i julegave, litt kaffi og sjokolade og så er det KLM til Amsterdam klokka ni.
Det har vært nyttig for meg med disse timene her. Jeg skriver dagbok, setter ord på det jeg kjenner på. Skriver postkort, fyller på med vann, empanadas og juice.

Continue Reading
1 2 3 12