Hei, Celine!

message-in-a-bottle-417282_1920

Hei Celine,

(Denne beskjeden er til Celine, niesen til Vidar som var skipperen min forrige tørn.)

Jeg er midt ute på havet nå. På flytebryggja jeg fortalte deg om. De voksne kan sikkert finne noen bilder til deg. Og jeg er på noen av bildene på kontiki2.com.
Vi har det fint. Det er mange gøye ting å se på. Mange som du hadde likt. Krabbene som plutselig kryper om bord er bitte små, ikke i nærheten av den vi fanga sammen. Det har begynt å vokse gress og skjell på flåten, og det kommer snart til å samle seg fisk under oss.
Vi har sett mye fisk. En dag var det delfiner over alt- mange hundre. En annen dag sa det «pfft», og da var det en stor hval som lurte på hva vi gjorde på en brygge helt her ute.
På natta ser det ut som vi har blått lys under brygga, sånn som på trinnene i bobilen. Det er morilden som lyser opp. For noen netter siden var det en stor fisk som jaget en fiskestim i mørket. Det så ut som fyrverkeriet i en Disneyfilm.
I morgen skal vi ta ned seilet for å sjekke at alt er i orden i masta. Vi har vært på sjøen i to uker. Da blir det bading og dykking. Kunne ønske du var her som linemann. I stedet blir det Signe som tar jobben din. Men hun er nok flink hun også. Hun er fra Haugesund.

Jeg sender en flaskepost til deg om en uke. Da er vi midt i Stillehavet. Jeg sender posisjonen til deg på nettet. Kanskje jeg sender den sammen med en «drifter» som forskeren Cecilie sender ut. Da kan man følge med på hvor den er, og den hjelper forskerne med å finne ut av bevegelsene i verdenshavene.

Jeg håper du har det godt.
Hvis du og klassen din vil lære mer om KonTiki og Stillehavet, så kan dere ringe til oss. Læreren din finner lett telefonnummeret.

Stor klem fra Kari

PS: hils familien

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *