Fine folk og fint lesestoff

kontikikari 5 innlegg

[et_pb_section admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

Good morning,

I går var en veldig trivelig kveld, møtte både gamle kjennninger og nye. Særlig gøy var det å snakke med Åse som har malt de fargerike høyttalerne til Jan. Hun skrev særoppgave om KonTiki på ungdomsskolen, og har vært i Stillehavet på feltarbeid med broren som er antropolog. Hun kunne informere om mye ved Påskeøya som jeg ikke visste fra før, og i dag har jeg vært på wikipedia (https://no.wikipedia.org/wiki/Påskeøya) og lest mer om langører og kortører på nettsiden til Terje Dahl (http://www.sydhav.no/mysterier/moai_katastrofe4.htm). Jeg må nok ta en tur på biblioteket eller laste ned en bok om Påskøya til Kindle’en og lese under seil.

Jeg tar med en noen norske bøker på ferden; Ragnar Hovland, Anne Helene Guddal, Thor Heyerdahls KonTiki (som jeg fant da vi rydda i huset til mormor og morfar) og så tar jeg med en bok av CYF, riktignok dansk, men norgesvenn. Ellers har jeg lastet ned en del på lesebrettet. Det er lett og tar lite strøm. Jeg kjøpte det brukt på finn. Det er skikkelig slitt, og har ikke innebygd lys, men det tar lite strøm og funker bra i sola. Jeg har lastet ned en kokebok for langseilere, en lærebok i astronomisk navigasjon og litt novellesamlinger. Jeg er blitt veldig glad i noveller de siste ti årene. Jeg rekker å lese ferdig en historie før jeg legger fra meg boka. Og jeg tar med mine elskede «Metamorfoser».

Det er et forlag som heter Flyt som har maritime bøker av forskjellig sort. Der fikk vi velge ut en del bøker som blir et felles bibliotek. Jeg valgte «Red Admiral», som er familien Hoff i Kristiansand sin jordomseiling på båten av samme navn. De bildene husker jeg fra jeg var liten og hadde bildeboka. «Båten som ikke ville flyte» av Farley Mowats har Siri Botnen anbefalt meg, og den gleder jeg meg til å lese. Og så er det en som heter «Flåteferder i KonTikis kjølvann» som blir spennende. Jeg føyer meg inn i listen over mange som har vært med på liknende prosjekter (over 40 flåteferder!!) . Jeg har lest en bok hvor det ikke går så godt- Bengt Danielssons «Tahiti Nui» om Eric Bisschops siste flåteferd. Man lærer av det også, hva som ikke fungerer.

Jeg har meldt meg opp til «Maritim Ledelse og Økonomi» på Universitetet i Nordland, så jeg kommer også til å lese om shipping, logistikk og finansiering underveis.

Jeg kommer til å ha minst fire timer hver dag til å lese, så om noen har anbefalinger- kom gjerne med dem.

Jeg har fått en del tilbakemeldinger etter mine fem første dager som blogger. Kort oppsummert: jeg bør legge ut bedre bilder, ikke tagge folk og være forsiktig med hvem som er på bildene. Jeg bør også legge ut en knapp som oversetter for meg, så slipper jeg å skrive på engelsk. Bratt læringskurve dette. Og hvis noen vil lage en ordentlig blogg/nettside for meg, så tar jeg imot det med takk og åpne armer. Jeg kan sikkert bruke en flik av kontiki2-domenet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *